gruppbild från Årsmötet

Årsmötet valde styrelse för 2019

I samband med Årsmötet 11 april valdes styrelse för 2019. Den består av Carin Björses, SG Access, Ylva Bjelle, Bjelle Media, Susanne Barkvik, Flexénita, Ulrik Bergvall, Matting Solutions,  Zdenka Sramkova, Add Access, Tillgänglighetskonsult Christine Jönsson och Lisa Gustafsson, Iris. Ylva Bjelle omvaldes som ordförande.

Årsmötet hölls på Hotel Quality Winn i Haninge, som även visade sin satsning på tillgänglig hotellmiljö. Ett tjugotal av branschorganisationens medlemmar deltog.

Vi fick höra en föreläsning av Stefan E Åkerberg från Funktionsrätt Sverige. Han berättade om hur det var när Svensk Tillgänglighet bildades, som en del av ett nationellt ESF-projekt 2010. 2011 ändrades namnet till Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet.

För att garantera att konsulter har kunskap om de statliga riktlinjer som finns på området togs valideringssytemet Tillgänglighetsnyckeln fram. Valideringen finns kvar än idag, som en garant för att konsulten, förutom sitt specialområde, har kunskap om flera olika perspektiv på tillgänglighet. Stefans föreläsning filmades och kan ses av Svensk Tillgänglighets medlemmar i vår Facebookgrupp.

Vi fikade, nätverkade och enades om att 2019 blir ett nätverkandets år, då vi ska uppmuntra enskilda konsulter till kontakter och samarbeten inom organisationen.

Tack till alla som kom.